Åka tåg till Alperna på vintern

Åka tåg till Alperna på vintern

Fler och fler skidresenärer väljer att åka tåg till Alperna. Intresset för tågresor från Sverige till Alperna har inte varit så här stort på länge.

Genom att kontakta en resebyrå som är bra på att boka tåg kan du få till en riktigt bekväm resa. Det viktigaste, tycker jag, är att hitta ett bra nattåg för den största delen av sträckan. Det finns nattåg tex från Berlin till München och snart också från Sverige till Berlin.

Ett annat alternativ är att ta något som heter Snälltåget som går från olika destinationer i Sverige direkt till populära skidorter. Det är värt att kolla in om du är sugen på tågresa.

Det finns även Interrail-kort som du kan kolla upp, det är ett bra sätt att köpa "biljetten" på. Därefter behöver du bara lägga till platsreservation/sovplats om du önskar det.

God Jul från oss på Alpinliv

God Jul från oss på Alpinliv

Det är så klart med lite sorg vi önskar god jul i år. Att inte ha möjligheten att åka till Alperna eller andra fantastiska skidanläggningar denna vintersäsong är riktigt tråkigt! Bilden ovan är från Österrike 2016.…

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Nu är det inte långt kvar till skidanläggningarna öppnar i Alperna. Förhoppningsvis utan corona-virus, men just nu ser det ju ganska mörkt ut. En ny variant av viruset har hittats i Sydafrika och Österrike är inne i en tre veckor lång lock down.…

Turskidor i svenska fjällen

Turskidor i svenska fjällen

Inför vintersäsongen 20/21 ser läget dystert ut för skidsemester i Alperna eller andra bergskedjor utomlands. Corona sätter stopp för resor utomlands. Inte ens till Norge får vi åka utan att behöva sitta i karantän. Kanske lättar restriktionerna i början på nästan år, men just nu ser det väldigt mörkt ut.…

Boka skidresa vintern 2020/21

Boka skidresa vintern 2020/21

Nu börjar det bli dags att boka skidresan för säsongen 2020/21. Vi får verkligen hoppas att Corona-viruset släppt taget om oss alla nu så att vi återigen kan njuta av långa härliga pister, skummande öl och god ma i Alperna.

« Till start