Kommer det gå att åka till Alperna säsongen 2021/2022?

Kommer det gå att åka till Alperna säsongen 2021/2022?

Det är mitten av augusti och man har kommit hem från sommarsemestern. Nu är det dags att börja fundera på nästa resa! Kanske hinner du klämma in något i höst innan det är dags att fundera över säsongens skidsemester.

Den stora frågan är dock hur det blir med corona-viruset i vinter. Vågar man boka en resa till Alperna? Kommer tillräckligt många vara vaccinerade? Kommer vaccinet hjälpa mot eventuella nya varianter av viruset? Kommer det bli restriktioner i Alperna igen?

Än så länge vet vi nog inte så mycket. Läget ser både lite ljusare och lite mörkare ut just nu. Vi har över 80% av Sveriges befolkning över 18 år som fått första sprutan, inom några veckor borde dessa vara "färdigvaccinerade". Men nu pratas det om deltavarianten som vissa vaccin inte har så bra skydd mot och det pratas om att vi kan behöva en tredje spruta. Hur vi ska göra med barn och ungdomar är inte heller bestämt än.

Avgörande för hur vintern blir är nog hur skolstarten går. Kommer smittan ta fart på nytt när skolorna börjar och fler går tillbaka till sina kontorsjobb? Eller kommer vaccinet att hjälpa tillräckligt mycket för att en större smittspridning uteblir?

Kanske vet vi mer om en månad. Jag hoppas åtminstone innerligt på att få åka till Alperna igen till våren!

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Nu är det inte långt kvar till skidanläggningarna öppnar i Alperna. Förhoppningsvis utan corona-virus, men just nu ser det ju ganska mörkt ut. En ny variant av viruset har hittats i Sydafrika och Österrike är inne i en tre veckor lång lock down.…

God Jul från oss på Alpinliv

God Jul från oss på Alpinliv

Det är så klart med lite sorg vi önskar god jul i år. Att inte ha möjligheten att åka till Alperna eller andra fantastiska skidanläggningar denna vintersäsong är riktigt tråkigt! Bilden ovan är från Österrike 2016.…

Boka skidresa vintern 2020/21

Boka skidresa vintern 2020/21

Nu börjar det bli dags att boka skidresan för säsongen 2020/21. Vi får verkligen hoppas att Corona-viruset släppt taget om oss alla nu så att vi återigen kan njuta av långa härliga pister, skummande öl och god ma i Alperna.

Turskidor i svenska fjällen

Turskidor i svenska fjällen

Inför vintersäsongen 20/21 ser läget dystert ut för skidsemester i Alperna eller andra bergskedjor utomlands. Corona sätter stopp för resor utomlands. Inte ens till Norge får vi åka utan att behöva sitta i karantän. Kanske lättar restriktionerna i början på nästan år, men just nu ser det väldigt mörkt ut.…

« Till start