Turskidor i svenska fjällen

Turskidor i svenska fjällen

Inför vintersäsongen 20/21 ser läget dystert ut för skidsemester i Alperna eller andra bergskedjor utomlands. Corona sätter stopp för resor utomlands. Inte ens till Norge får vi åka utan att behöva sitta i karantän. Kanske lättar restriktionerna i början på nästan år, men just nu ser det väldigt mörkt ut.

Förhoppningsvis kan vi hantera smittan tillräckligt bra för att inte få ytterligare restriktioner inom vårt land.

Vi på Alpinliv avråder även från resor till Sälen, Åra och Riksgränsen även om det är tillåtet. Att samla många människor från olika delar av landet på hotell, restauranger, liftanläggningar, kabinbanor och after ski är en väldigt dum idé just nu.

Den enda skidresan som bör vara tillåten nu är resor med egen bil till eget boende med självhushållning, för att fortsätta vara så isolerad som möjligt. Med ett hus eller stuga en bit norrut i landet kan man tex gå på tur med turskidor eller om man bor nära ett fint berg kan man prova på att göra en topptur med så kallade randonné-skidor.

God Jul från oss på Alpinliv

God Jul från oss på Alpinliv

Det är så klart med lite sorg vi önskar god jul i år. Att inte ha möjligheten att åka till Alperna eller andra fantastiska skidanläggningar denna vintersäsong är riktigt tråkigt! Bilden ovan är från Österrike 2016.…

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Skidsäsongen i Alperna är nära nu

Nu är det inte långt kvar till skidanläggningarna öppnar i Alperna. Förhoppningsvis utan corona-virus, men just nu ser det ju ganska mörkt ut. En ny variant av viruset har hittats i Sydafrika och Österrike är inne i en tre veckor lång lock down.…

Boka skidresa vintern 2020/21

Boka skidresa vintern 2020/21

Nu börjar det bli dags att boka skidresan för säsongen 2020/21. Vi får verkligen hoppas att Corona-viruset släppt taget om oss alla nu så att vi återigen kan njuta av långa härliga pister, skummande öl och god ma i Alperna.

« Till start