Topp 5 skidorter i Sverige för familjen med barn

Topp 5 skidorter i Sverige för familjen med barn

Idag berättar vi om våra topp 5 skidorter i Sverige som passar utmärkt för familjen med barn. Oavsett om era barn är nybörjare eller har åkt i flera år, kommer ni att hitta en skidort i listan nedan som passar er familj perfekt!

 1. Åre

  Åre ligger i Jämtlands län och är en av Sveriges mest populära skiddestinationer. Åre är känt för sin variation av pister och backar. Denna skidort erbjuder också många aktiviteter för barn som hundspann, skridskoåkning, snöskoteråkning och mycket mer.

  Både Åre Björnen och Duved/Tegefjäll är särskilt anpassade för familjer. De erbjuder fantastiska barnområden med figurer och sagor längs barnens skidbackar, samt roliga lekplatser. Skidskolan är också enastående, med välutbildade instruktörer som gör det kul och enkelt att lära sig åka skidor.

 2. Sälen

  Sälen ligger i Dalarnas län och består av fyra skidorter: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Alla dessa områden har bra utbud av backar för både nybörjare och erfarna åkare.

  Särskilt Lindvallen/Högfjället är känt för att vara barnvänligt med många gröna backar och barnanpassade liftsystem. Dessutom finns det massor av aktiviteter förutom skidåkning, som isklättring, rodel och pulkaåkning. Ett besök till Experium – ett äventyrsland med vattenpark, multisportarena, bowling, bio och lekland – rekommenderas varmt!

 3. Vemdalen

  Vemdalen ligger i Härjedalens kommun och består av tre skidområden: Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Här finns totalt 58 pister och 35 liftar.

  Vemdalen satsar mycket på att vara en barnvänlig skidort. Här finns bland annat ett stort lekområde med gott om plats för snögubbebyggande och pulkaåkning. Dessutom finns det flera gröna backar anpassade för barn, samt en mycket bra skidskola.

 4. Branäs

  Bränäs ligger i Värmlands län och har blivit utsedd till Sveriges bästa familjeskidort flera gånger. Här finns 25 pister och 13 liftar.

  Branäs är perfekt för familjer tack vare sina långa gröna backar, barnområden och skidskola. Här finns också Branäsberget med roliga skidåkningsaktiviteter för barnen. I Branäs finns även värmestugor utplacerade i området där man kan ta en paus.

 5. Idre Fjäll

  Idre Fjäll ligger i Dalarnas län och är ett ypperligt val för familjer med både små och stora barn. Med 41 backar och 27 liftar erbjuder Idre Fjäll något för alla.

  Idre Fjäll är mycket familjevänligt med ett stort barnområde, bra skidskola samt flertalet andra aktiviteter som t.ex. hundspann, isskulptering och snöskoteråkning.

Det var allt för den här gången! Vi hoppas att ni hittar er nästa familjeskidsemester bland våra topp 5 skidorter i Sverige för familjen med barn. Glöm inte att packa varma kläder, solskyddsfaktor och en massa positiv energi! Ses på backen!

Grövelfjäll – den lilla alpinanläggningen

Grövelfjäll – den lilla alpinanläggningen

Med bara fyra liftar och åtta nedfarter är Grövelfjäll verkligen ingen stor skidanläggning. Att den dessutom ligger bortanför Sälen och Idre (om man kommer från södra Sverige) gör att ännu färre skidåkare hittar hit. Men om man söker en avskild upplevelse bland vackra fjäll och minimalt med tillrättalagd service, hotell och folk så kan Grövelfjäll passa fint. Grövelfjäll ligger i området kring Grö…
Från Chamonix till Zermatt: De 10 bästa skidresmålen i Alperna

Från Chamonix till Zermatt: De 10 bästa skidresmålen i Alperna

Så du funderar på att ge dig ut i backen i vinter? Utmärkt val! Men när det finns så många skidorter att välja mellan, hur kan du då bestämma dig för vilken destination som är rätt för dig? Låt oss hjälpa dig! Här är 10 av de bästa skidanläggningarna i Alperna, från Chamonix till Zermatt. Chamonix, Frankrike Om du letar efter ett skidresmål som har allt, måste du åka till Chamonix i Frankrike. Med…
7 aktiviteter att göra utanför skidbackarna

7 aktiviteter att göra utanför skidbackarna

Vintersemestrar handlar inte enbart om att stå på skidor. Det finns många roliga aktiviteter att njuta av utanför backarna. Här är sju förslag på vad du kan göra på din nästa vintersemester. 1. Winterwanderung (vandring på vintern) Utforska det vackra landskapet runt skidanläggningen till fots. Många skidorter erbjuder väl markerade vandringsleder som är tillgängliga även på vintern. Klä upp dig v…
Utforska Val Thorens: Europas högsta skidort och dess unika upplevelser

Utforska Val Thorens: Europas högsta skidort och dess unika upplevelser

Det finns ingen annan plats som Val Thorens, Europas högsta skidort belägen i de franska Alperna. Med en höjd på över 2300 meter över havet, erbjuder Val Thorens inte bara enastående skidåkning utan även en rad unika upplevelser som är perfekta för äventyrslystna resenärer. Här följer några av de bästa sevärdheterna och aktiviteterna i Val Thorens. Skidåkning och snowboarding Inget besök till Val …
Utforska skideldoradot Verbier: En restaurang- och aktivitetsguide för din nästa skidsemester

Utforska skideldoradot Verbier: En restaurang- och aktivitetsguide för din nästa skidsemester

Först och främst, om du letar efter din nästa skiddestination - låt oss presentera Verbier. Beläget i de schweiziska Alperna, är detta populära skideldorado känt för sina branta backar och kosmopolitiska atmosfär, vilket gör det till ett perfekt val för både skidentusiaster och livsnjutare. Första stoppet: Matälskarnas Paradis Verbier kanske är mest känt för sitt fantastiska skidåkning men det fi…
Åka tåg till Alperna på vintern

Åka tåg till Alperna på vintern

Fler och fler skidresenärer väljer att åka tåg till Alperna. Intresset för tågresor från Sverige till Alperna har inte varit så här stort på länge. Genom att kontakta en resebyrå som är bra på att boka tåg kan du få till en riktigt bekväm resa. Det viktigaste, tycker jag, är att hitta ett bra nattåg för den största delen av sträckan. Det finns nattåg tex från Berlin till München och snart också fr…
Åk säkert: De viktigaste säkerhetsråden för alpin skidåkning

Åk säkert: De viktigaste säkerhetsråden för alpin skidåkning

Alpin skidåkning är en rolig men också farlig sport som kräver mycket kunskap och åtgärder för att undvika olyckor. Här är några av de viktigaste säkerhetsrådena för att åka säkert i backen: 1. Använd hjälm och skydd Det är viktigt att alltid använda hjälm när du åker skidor. Hjälmen skyddar huvudet från skador vid en eventuell krasch eller fall. Dessutom kan skydd för handleder, rygg och knän mi…
De bästa upplevelserna efter skiddagen: Mysiga restauranger och barer i alperna

De bästa upplevelserna efter skiddagen: Mysiga restauranger och barer i alperna

Vi alla vet hur fantastiskt det är att spendera en dag i backen, kämpa mot skidbackarna och njuta av den friska alpluften. Men när solen går ner, slår det oss alltid att det finns ett annat nöje som väntar på oss, bortom backarna. Efter att ha spenderat timmar på skidor eller snowboard, ser många av oss fram emot att uppleva den lokala gastronomin och njuta av en drink eller två med vänner vid bra…